Krachtig vooruit met e-mailcoaching

De kracht van schrijven

Twee trajecten:

1. Instaptraject: Vier weken lang drie keer per week schrijven

2. Intensief traject: Een week lang dagelijks schrijven

e-mailcoaching

Waarom schrijven jou helpt

Schrijven is een bewezen effectieve methode om overzicht te krijgen in jouw  gedachtegang. Bovendien heeft het een helende werking. Het schrijfproces helpt je jouw gedachtegang te structureren en te ordenen. Zodra je overzicht hebt, ontstaat er ruimte om (nieuwe) mogelijkheden te zien. Zo kom je tot een oplossing voor de (probleem)situatie waar je mee worstelt. 

Omgaan met tegenslag

Soms loopt het leven anders dan je verwacht. Je denkt: is dit het nou? Je hebt te maken met één van de volgende situaties:

N

Problemen op je werk

N

Verlies van een baan

N

Scheiding/relatiebreuk

N

Ouderverstoting

N

Verlies van een dierbare

N

Ruzie met familie/vrienden

Bovengenoemde situaties kunnen behoorlijk impact op je dagelijks functioneren hebben.  Je gedachtegang neemt een loopje met je waardoor je veel piekert en slecht slaapt. Hierdoor raak je vermoeid. Je kunt geen grip op de situatie krijgen. De kleur is uit je leven verdwenen.

 

Hoe krijg je weer grip op de situatie?

Onderzoek je worstelingen, je gevoelens en leer ermee omgaan. Een effectieve manier om met probleemsituaties om te gaan is door erover te schrijven. Het helpt je om de probleemsituatie helder in beeld te brengen. Door jezelf te bevragen over de situatie krijg je inzicht. Soms is het lastig om jezelf de juiste vragen te stellen, dan is het fijn als iemand anders je de juiste vragen stelt.

In mijn praktijk werk ik met twee verschillende trajecten, waarbij je al schrijvend tot inzicht komt en oplossingen gaat zien voor jouw probleemsituatie. 

Na het traject heb jij een plan van aanpak, zodat je weet hoe jij weer lekker in je vel komt te zitten. Je leert je veerkracht te vergroten, waardoor je goed om kunt gaan met tegenslag. Hierdoor kun jij krachtig vooruit.

E-mailcoaching

Bij e-mailcoaching wordt er heen en weer geschreven. Jij schrijft een e-mail waarop ik reageer. Het schrijfproces wordt niet onderbroken door een andere vorm van coaching, zoals videocoaching, chat of face-to-face coaching. Doordat het schrijfproces een aaneenschakeling van stappen is, kom je snel tot de kern.

Tijdens het schrijven is er geen afleiding, zo zie je niet mijn mimiek, hoor je geen vreemde geluiden of zie je geen vreemd schilderij. Het enige wat je ziet is jouw scherm. Hierdoor kun jij je volledig concentreren op jouw verhaal, waardoor je op een intensieve en aandachtige manier bezig bent met jouw probleem.

krachtig vooruit

Therapeutisch effect

Nadat jouw verhaal op papier staat, lees je het rustig na. Hierdoor krijg je de kans om je verhaal te herformuleren. Het nalezen zorgt ervoor dat je tevens reflecteert. Ook geeft schrijven inzicht, een gevoel van controle, een positief gevoel. Daardoor heeft het zogeheten ‘van je af schrijven’ een therapeutisch effect. Dat is de kracht van het schrijven.

de kracht van schrijven

Wat levert e-mailcoaching op?

Tijdens de e-mailcoaching ga je jouw (probleem)situatie onderzoeken. Ik help jou met de juiste vraagstelling. Mede daardoor kom je snel bij de kern en tot waardevolle inzichten. Tevens ben je bezig met zelfreflectie. Tegelijkertijd krijg je een postitief gevoel dat ook weer een positief effect heeft op je omgeving. Kortom, door e-mailcoaching kun jij sneller lekkerder in je vel zitten!

Welke trajecten zijn er?

Instaptraject

• Je start met vier weken coaching.

• Je start met drie contactmomenten per week.

Intensief traject

• Eén week lang dagelijks schrijven.

• Je hebt één tot drie contactmomenten per dag.

Wat mijn klanten zeggen

Het beste cadeau wat ik mezelf kon geven! Zo wil ik het e-mailcoaching traject omschrijven. Soms lees ik terug wat ik destijds geschreven heb en zie ik hoe ik gegroeid ben. Ik voel me een stuk zelfverzekerder en heb weer zin in het leven.

Monique

Aanvankelijk twijfelde ik of e-mailcoaching wel iets voor mij was, maar de flexibilteit qua tijd en de mogelijkheid om het vanuit huis te doen, maakte het in mijn drukke bestaan wel erg aantrekkelijk. Na een kennismakingssessie was ik om en ben ik meteen gestart. Het verraste me hoe fijn ik het schrijven vond en hoe snel je de diepte ingaat. Deze manier van coachen heeft mij enorm geholpen om helderheid te krijgen in de wirwar aan gedachten die ik op dat moment had.

Patricia