Krachtige start na je scheiding

Word weer gelukkig 

Nieuwe kansen, nieuw geluk

=

Krijg je leven weer op de rit

=

Hervind jezelf

=

Bouw een stevig fundament voor nieuw geluk

krachtige start

Opnieuw beginnen na je scheiding

Heb je het gevoel dat je niet vooruit komt? Dan ben je niet de enige. Opnieuw beginnen na een scheiding kan je onzeker en somber maken. Rationeel gezien lijkt het eenvoudig, gevoelsmatig ligt het wat gecompliceerder.

Je had je het leven zo anders voorgesteld, maar ineens sta je er alleen voor. Ook al ben je vrij om je eigen koers te bepalen, je voelt je gevangen in je gedachten en gevoelens. Twijfels steken de kop op. “Ga ik het wel redden alleen?” “Ben ik wel in staat om in de toekomst een nieuwe relatie aan te gaan?” Het voelt alsof je jezelf bent kwijtgeraakt. De kleur is uit je leven verdwenen.

Wat je mist is een luisterend oor. Iemand die jouw situatie snapt en je de weg wijst in de wirwar aan gedachten en gevoelens waar je mee worstelt.

krachtige start na je scheiding

Psychische gevolgen van een scheiding

De impact van een scheiding is vaak groter dan je vooraf had kunnen vermoeden. Door de scheiding moet je je toekomstbeeld bijstellen. Zodra het woord scheiding valt komt er veel op je af.  Er moeten veel praktische zaken geregeld worden, terwijl je ondertussen overmand wordt door emoties. Het voelt als soort rollercoaster waarin je terecht bent gekomen.

Rouwverwerking

Bij een scheiding heb je te maken met rouw en verlies. Naast het verlies van je partner raak je vaak ook je vertrouwde omgeving kwijt. Daarnaast kan het ook zijn dat je vrienden en schoonfamilie verliest. Alles wat zo vertrouwd voelde wordt in één klap onder je voeten weggemaaid. Je rouwt om het leven dat je samen deelde, maar er niet meer is.

Ieder persoon rouwt op zijn eigen manier. Hoe lang het rouwen duurt, verschilt per persoon. Zodra je jouw verlies kunt aanvaarden, komt er een moment waarop je je gaat aanpassen aan de nieuwe situatie. Langzaamaan krijgt het verleden een plek, waardoor er ruimte ontstaat om naar de toekomst te kijken. Wat wil je in het leven bereiken/betekenen? Wie ben jij zonder jouw ex-partner?

Ontdek hoe bijzonder jij bent

Door alle hectiek die een scheiding met zich meebrengt, schakel je, uit zelfbescherming, over naar een overlevingsmode. Als je druk bezig bent alle ballen in de lucht te houden, vergeet je jezelf. En dat is doodzonde, want een goede start begint met aandacht voor jezelf.

Worstelen met emoties of issues rondom de scheiding horen bij het proces waar je doorheen gaat. Echter, het hoeft je niet in de weg te staan. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar ontdek samen met mij hoe bijzonder jij bent als mens, moeder, vriendin en collega.

Maak een krachtige start na je scheiding

Hoe zou het voor je zijn om vanuit jouw innerlijke kracht een leven te creëren waarin jij vol zelfvertrouwen aan het roer staat? Een waardevol leven waarin je weet wie je bent, wat je wilt en waar jouw kracht ligt? Ik help je dat te realiseren. In vijf stappen coach ik jou naar een leven waarin jij krachtig jouw gekozen pad bewandelt naar ‘nieuw geluk.

Petra van den Luitgaardenn - Krachtig vooruit

Mijn eigen scheiding

Na mijn eigen scheiding moest ik eerst mijn authentieke zelf ontdekken, voordat ik mijn eigen weg kon gaan. Ook ik heb geworsteld met emoties en issues rondom de scheiding. Doordat ik de confrontatie met mezelf aangegaan ben, heb ik mijn kracht en mijn valkuilen leren kennen. Vervolgens ben ik met mijn doel helder voor ogen, zelfverzekerd mijn pad gaan bewandelen, waardoor er ruimte kwam voor nieuw geluk.

Al met al was het een zoektocht die redelijk wat tijd in beslag nam. Terugkijkend had dat een stuk sneller gekund, als iemand me de weg had gewezen. Daarom, heb ik het Krachtig vooruit-traject ontworpen, zodat jou die zoektocht bespaard blijft en jij een krachtige start maakt na je scheiding.

krachtige start

Wat anderen zeggen

“Na mijn scheiding kon ik alleen maar denken aan mijn ex en alles wat ik was kwijtgeraakt. Ik begreep niet waarom hij niet meer met mij verder wilde. Ook twijfelde ik over mijn baan en of het wel verstandig was om in zijn buurt te blijven wonen. Het bleef maar malen in het mijn hoofd en ik kwam geen stap verder. Ik wist dat ik iets moest doen om uit die misère te komen. Met de hulp van Petra heb ik echt stappen gemaakt.

We zijn gestart met een intensief e-mailtraject. Iedere dag keek ik er naar uit om ’s avonds na mijn werk verder te schrijven. Het gaf me structuur en rust, waardoor ik weer kon slapen. Ik heb heel veel inzichten opgedaan. Na het e-mailtraject heb ik de online test gedaan waarbij ik nog meer over mezelf heb geleerd. Ik voel me zelfverzekerder en geniet weer van het leven.

Petra heb ik leren kennen als een warme, betrokken en integere vrouw, die niet schroomt om je te confronteren als dat nodig is. Ze heeft me net dat extra zetje gegeven wat ik nodig had om weer zin in het leven te krijgen.”

Karin

Online coaching-trajecten

Voor als je krachtig vooruit wilt na je scheiding heb ik verschillende trajecten. Wil een stevig fundament wil bouwen voor nieuw geluk? Kies dan voor het krachtig vooruit traject, waarbij ik je gedurende 4 maanden intensief coach. Zit je met veel onbeantwoorde vragen omtrent je scheiding die je graag wilt onderzoeken? Kies dan voor e-mailcoaching. Heb je al redelijk de boel op de rit, maar wil je jezelf beter leren kennen? Start dan met het Krachtig vooruit-gesprek.

Krachtig vooruit -gesprek

 

Ontdek wat jou uniek maakt. Welke talenten heb je? Wat drijft jou? Hoe kom jij goed uit de verf.

 

E-mailcoaching-traject

 

Onderzoek al schrijvende wat er in jou afspeelt en hoe dit tot stand is gekomen. Voor meer rust in je hoofd.

 

Krachtig vooruit -traject

 

Maak een krachtige start na je scheiding. Gedurende 4 maanden word jij intensief gecoacht door mij.

 

Leef voluit!

 

7 Tips voor een stevig fundament na je scheiding

Wil je weer grip op je leven na je scheiding? Schrijf je in en ontdek met welke basisstappen je helpen naar een leven met meer rust en energie. Ontvang gratis tips waarmee je direct aan de slag kunt.

online coaching
Stel hier je vraag