Over mij

Petra van den Luitgaarden – Toegepast psycholoog

Gespecialiseerd in lifecoaching, rouwverwerking, hoogsensitiviteit, persoonlijke ontwikkeling en e-mailcoaching

 

 

Petra

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is de afgelopen 20 jaar de rode draad in mijn leven geweest. Vooral na mijn scheiding heb ik een enorme groei doorgemaakt.

In principe staat je ontwikkeling nooit echt stil in je leven. We leren iedere dag, zowel op ons werk als in de privésituatie. Toch voelde het voor mij alsof ik tijdens mijn huwelijk had stilgestaan, waardoor er een enorme honger ontstond om me persoonlijk te ontwikkelen.

Zodra je te maken hebt met tegenslag, heb je de keuze om daar wijzer van te worden of ongelukkig te blijven. Wanneer je goed leert omgaan met tegenslag, verrijkt dat je leven.

Doordat ik tijdens mijn huwelijk voornamelijk bezig was met het zorgen voor anderen, luisterde ik niet naar mijn eigen behoeften. Ik leefde mijn leven naar de verwachting van anderen, waardoor ik niet goed uit de verf kwam.

Mijn scheiding en het overlijden van mijn moeder in 2003 hebben mij wakker geschud. Mede door coaching en zelfonderzoek kon ik persoonlijk groeien. De reis die ik gemaakt heb, heeft mij enorm verrijkt en gevormd tot degene die ik nu ben.

psychologie van kleur

De psychologie van kleur

Tijdens mijn reis heb ik me o.a. verdiept in de psychologie van kleur. Deze wetenschap wordt al minstens 200 jaar bestudeerd. Ook al verschillen psychologen en onderzoekers van mening over wat kleuren precies met ons doen, vast staat dat kleuren een belangrijk effect hebben op hoe we ons voelen en gedragen.

Als creatief persoon is het niet zo vreemd dat kleur mij intrigeert. Ik schilder graag portretten en weet daardoor alles van kleuren mengen. Ook gebruik ik graag kleur in het interieur, waarbij ik rekening hou met het effect op ons gevoel.

In mijn werk als toegepast psycholoog was ik op zoek naar creatieve werkvormen en zo stuitte ik op de Persoonlijke Kracht-methodiek. Deze methodiek is gebaseerd op de psychologie van kleur en de eeuwenoude filosofie van elementen (metafoor voor gedrag van mensen).

De persoonlijke kracht test is een persoonlijkheidstest die persoonlijke kracht meet, versterkt en zichtbaar maakt. Je krijgt pijlsnel inzicht in je grootste kracht, diepste drijfveren en het pad dat bij je past.

Niet zo gek dat deze methodiek een waardevolle aanvulling is voor mijn werk. De methodiek heb ik verwerkt in mijn aanbod: het Krachtig vooruit-gesprek en het Krachtig vooruit-traject.

Mijn grootste kracht volgens de Persoonlijke Kracht-methodiek

Volgens de Persoonlijke Kracht-methodiek is turkoois mijn grootste kracht. Binnen de Persoonlijke Kracht-methodiek wordt de turkooise kleurpersoonlijkheid omschreven als de originele ontwerper. Dat betekent dat vernieuwend bezig zijn en verbinding maken belangrijk voor mij zijn. Daarbij zijn creativiteit en vernieuwing altijd de aanwezige drijfveren. In mijn werk uit zich dat in het schrijven van blogs, gebruik van creatieve werkvormen en online verbinden.

Van nature heb ik een helicopterview, waardoor ik snel verbanden zie. Door een grote verbeeldingskracht zie ik vaak sneller wat er aan de hand is en waar mogelijkheden liggen. Dit helpt enorm wanneer ik jou begeleid.

Dankzij mijn hoogsensitiviteit voel ik sfeer, situaties en mensen haarfijn aan. Dit ervaar ik als een waardevolle kracht in mijn werk.

Naast deze kwaliteiten ga ik graag efficiënt te werk. Ik hou van productiviteit en ben een echte doorzetter. Bij de pakken neer gaan zitten past niet bij me. Ik zet graag mijn schouders ergens onder om snel tot resultaat te komen. Dat maakt mij jouw aansporende regisseur tijdens een traject.

Petra van den Luitgaarden toegepast psycholoog

Toegepast psycholoog

Als toegepast psycholoog ben ik expert in gedragsverandering en dat helpt jou vooruit. Ook op het gebied van werk kijk ik met je mee, waardoor het jou lukt om een (mentale) gezonde werkomgeving te creëren of te optimaliseren. Ik ben opgeleid om menselijk gedrag te observeren, interpreteren, te verklaren en te beïnvloeden.

Tevens ben ik als toegepast psycholoog geregistreerd lid van de NBTP (Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepast Psychologen). Dit betekent dat ik handel volgens de richtlijnen van de NBTP om te voldoen aan de kwaliteitscriteria die vastgelegd zijn in de statuten van deze beroepsvereniging. 

Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologen.

Lid nr. TPL2017101121

Gecertificeerd Persoonlijke Kracht coach

krachtig vooruit

Krachtig vooruit

In 2016 ben ik gestart met een online coachpraktijk. Wanneer je je als mens ontwikkelt, ontwikkelt je praktijk zich met je mee.  Al groeiende werd mijn doelgroep specifieker en ben ik in 2020 onder de naam Krachtig vooruit verder gegaan, omdat dit beter weergeeft waarmee ik anderen help.

Hoe mooi is het dat je het wiel niet zelf hoeft uit te vinden. Maar dat je gebruik maakt van de kennis en ervaring van een expert. Iemand die snapt waar je doorheen gaat.

Krachtig vooruit richt zich naast rouwverwerking op persoonlijke ontwikkeling. De Persoonlijke Kracht-methodiek ligt als basis aan het Krachtig vooruit-gesprek en -traject. De kracht van kleur speelt een belangrijke rol bij het zichtbaar maken van persoonlijke kracht.

Krachtig vooruit e-mailcoaching richt zich op het oplossen van een probleemsituatie. Al schrijvend onderzoek je jouw probleemsituatie, waardoor je tot waardevolle inzichten komt en nieuwe mogelijkheden ontdekt. Aan het eind van een traject heb je een plan van aanpak en een waardevol document. 

Het is mijn missie alleenstaande (hoogsensitieve) 40-plussers na hun scheiding, relatiebreuk of verlies te begeleiden naar een leven met kleur. 

Door mijn kennis en ervaring weet ik wat je nodig hebt om het leven weer kleur te geven. 

Opleidingen

  • BSc. Toegepaste Psychologie –  ISBW hogeschool.
  • Professioneel coach – Academie voor Psychodynamica (NOBCO & EMCC erkenning)
  • Coaching bij hoogsensitiviteit – CIVAS opleidingen
  • Stresscounseling – CIVAS opleidingen
  • Counseling bij depressie en rouw – CIVAS opleidingen
  • E-vaardig coachen en trainen – Schouten & Nelissen
  • Practitioner’s training Mindful Analysis – MA Instituut
  • Persoonlijke Kracht coach – Persoonlijke Kracht Opleidingsinstituut

 

Werkervaring

Na verschillende functies in het bedrijfsleven te hebben gehad, blijkt de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap mij het beste te passen.

Tien jaar lang heb ik een eigen praktijk voor Imago advies, coaching en training gehad. Hier heb ik mijn eerste ervaring als coach opgedaan. Naast deze praktijk heb ik gewerkt voor verschillende werkgevers in de financiële-, recruitment-, en de onderwijssector.

Tijdens mijn werk als studieadviseur/mentor van een MBA (Master of Business Administration) opleiding, heb ik mijn eerste ervaring met e-learning en e-coaching opgedaan. Sinds 2016 ben ik werkzaam als online coach in mijn eigen praktijk.

Stage Arbeid & Organisatiepsychologie

Tijdens mijn stage bij een assessmentbureau, heb ik naast coaching ook ervaring opgedaan als assessor. Hier heb ik veel geleerd omtrent het afnemen van selectieassessments, ontwikkelassessments, het voeren van feedback gesprekken, loopbaan gesprekken, observaties en het maken van rapportages. 

Vrijwilligerswerk

Naast het werk voor mijn eigen onderneming, werk ik als vrijwilliger/mentor bij een landelijke hulplijn. Deze landelijke organisatie dient als vangnet rond professionele (psychische) zorg. 

Wat mijn klanten zeggen

Met Petra’s warme persoonlijkheid neemt zij je mee wie je als mens in je kern bent. Tijdens het Krachtig vooruit gesprek ontdekte ik mijn Powertype, Balanskleur en tot welk Element ik behoor. Zeer waardevol om je zelf door kleuren te herkennen!

Petra gebruikt de technieken van de kleuren om inzicht te geven wie je bent, hoe je jezelf ziet en hoe anderen je zien. Zeker een “me APK ‘je” waard om je zelf cadeau te geven. Met deze schat van informatie kan je nog mooier door het leven te gaan!

Marie-Claire van Poelje

Het beste cadeau wat ik mezelf kon geven! Zo wil ik het e-mailcoaching traject omschrijven. Soms lees ik terug wat ik destijds geschreven heb en zie ik hoe ik gegroeid ben. Ik voel me een stuk zelfverzekerder en heb weer zin in het leven.

Monique

Aanvankelijk twijfelde ik of e-mailcoaching wel iets voor mij was, maar de flexibilteit qua tijd en de mogelijkheid om het vanuit huis te doen, maakte het in mijn drukke bestaan wel erg aantrekkelijk. Na een kennismakingssessie was ik om en ben ik meteen gestart. Het verraste me hoe fijn ik het schrijven vond en hoe snel je de diepte ingaat. Deze manier van coachen heeft mij enorm geholpen om helderheid te krijgen in de wirwar aan gedachten die ik op dat moment had.

Patricia

“Let go of who you think you’re supposed to be;

embrace who you are.”

 

– Brené Brown –