Over mij

Petra van den Luitgaarden

Toegepast psycholoog

 

Gespecialiseerd in lifecoaching, hoogsensitiviteit, rouwverwerking en persoonlijke ontwikkeling.
Petra

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is de afgelopen 20 jaar de rode draad in mijn leven geweest. Vooral na mijn scheiding heb ik een enorme groei doorgemaakt.

In principe staat je ontwikkeling nooit echt stil in je leven. We leren iedere dag, zowel op ons werk als in de privésituatie. Toch voelde het voor mij alsof ik tijdens mijn huwelijk had stilgestaan, waardoor er een enorme honger ontstond om me persoonlijk te ontwikkelen.

Zodra je te maken hebt met tegenslag, heb je de keuze om daar wijzer van te worden of ongelukkig te blijven. Wanneer je goed leert omgaan met tegenslag, verrijkt dat je leven.

Doordat ik tijdens mijn huwelijk voornamelijk bezig was met het zorgen voor anderen, luisterde ik niet naar mijn eigen behoeften. Ik leefde mijn leven naar de verwachting van anderen, waardoor ik niet goed uit de verf kwam.

Mijn scheiding en het overlijden van mijn moeder in 2003 hebben mij wakker geschud. Mede door coaching en zelfonderzoek kon ik persoonlijk groeien. De reis die ik gemaakt heb, heeft mij enorm verrijkt en gevormd tot degene die ik nu ben.

psychologie van kleur

De psychologie van kleur

Tijdens mijn reis heb ik me o.a. verdiept in de psychologie van kleur. Deze wetenschap wordt al minstens 200 jaar bestudeerd. Ook al verschillen psychologen en onderzoekers van mening over wat kleuren precies met ons doen, vast staat dat kleuren een belangrijk effect hebben op hoe we ons voelen en gedragen.

Als creatief persoon is het niet zo vreemd dat kleur mij intrigeert. Ik schilder graag portretten en weet daardoor alles van kleuren mengen. Ook gebruik ik graag kleur in het interieur, waarbij ik rekening hou met het effect op ons gevoel. Daarnaast heb ik van 2004 – 2014 als imagocoach mensen begeleid in hun persoonlijke presentatie en trainingen verzorgd rondom het thema personal branding.

Creatieve werkvormen

In mijn werk als toegepast psycholoog was ik op zoek naar creatieve werkvormen en zo stuitte ik op de Persoonlijke Kracht-methodiek. Deze methodiek is gebaseerd op de psychologie van kleur en de eeuwenoude filosofie van elementen (metafoor voor gedrag van mensen).

De persoonlijke kracht methodiek meet, versterkt en maakt persoonlijke kracht zichtbaar. Je krijgt pijlsnel inzicht in je grootste kracht, diepste drijfveren en het pad dat bij je past.

Niet zo gek dat deze methodiek een waardevolle aanvulling is voor mijn werk. De methodiek heb ik verwerkt in mijn aanbod: het Krachtig vooruit-gesprek, het Krachtig voouit-traject en het Krachtig jezelf zijn als HSP-traject.

Krachtig vooruit gesprek

Petra’s kracht

Vanzelfsprekend heb ik zelf ook de Persoonlijke Kracht-test gedaan. Volgens de Persoonlijke Kracht-methodiek is mijn kleurpersoonlijkheid Turkoois en wordt deze omschreven als de originele ontwerper. De kracht van Turkoois is creativiteit en vernieuwing. Dat betekent dat dit belangrijke drijfveren voor mij zijn. In mijn werk uit zich dat bijvoorbeeld in het schrijven van blogs en het gebruik van creatieve werkvormen. Het motto van de Turkoois kleurpersoonlijkheid is: stimuleer ontwikkeling. Dat houdt o.a. in dat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen en trends binnen mijn vakgebied, zodat ik jouw optimaal kan begeleiden bij je persoonlijke ontwikkeling.

Van nature heb ik een helicopterview, waardoor ik snel verbanden zie. Vaak zie ik sneller wat er aan de hand is en waar mogelijkheden liggen. Dit helpt enorm wanneer ik jou begeleid.

Dankzij mijn hoogsensitiviteit voel ik sfeer, situaties en mensen haarfijn aan. Dit ervaar ik als een waardevolle kracht in mijn werk.

Naast deze kwaliteiten ga ik graag efficiënt te werk. Ik hou van productiviteit en ben een echte doorzetter. Bij de pakken neer gaan zitten past niet bij me. Ik zet graag mijn schouders ergens onder om snel tot resultaat te komen. Dat maakt mij jouw aansporende regisseur tijdens een traject.

Petra van den Luitgaardenn - Krachtig vooruit

Toegepast psycholoog

Als toegepast psycholoog ben ik expert in gedragsverandering en dat helpt jou vooruit. Ook op het gebied van werk kijk ik met je mee, waardoor het jou lukt om een (mentale) gezonde werkomgeving te creëren of te optimaliseren. Ik ben opgeleid om menselijk gedrag te observeren, interpreteren, te verklaren en te beïnvloeden.

Tevens ben ik als toegepast psycholoog geregistreerd lid van de NBTP (Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepast Psychologen). Dit houdt in dat ik handel volgens de richtlijnen van de NBTP om te voldoen aan de kwaliteitscriteria die vastgelegd zijn in de statuten van deze beroepsvereniging. Tevens neem ik regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten met vakgenoten, zodat ik als professional scherp blijf om mijn eigen functioneren. Daarnaast blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologen.

Lid nr. TPL2017101121

Over Krachtig vooruit

In 2016 ben ik gestart met een online coachpraktijk. Wanneer je je als mens ontwikkelt, ontwikkelt je praktijk zich met je mee. Al groeiende werd mijn doelgroep specifieker en ben ik in 2020 onder de naam Krachtig vooruit verder gegaan, omdat dit beter weergeeft waarmee ik anderen help.

Hoe mooi is het dat je het wiel niet zelf hoeft uit te vinden. Maar dat je gebruik maakt van de kennis en ervaring van een expert. Iemand die snapt waar je doorheen gaat en weet hoe je de kracht vind om een nieuwe start te maken.

Krachtig vooruit richt zich op omgaan met hoogsensitiviteit, rouwverwerking, stressmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Om het je makkelijk te maken heb ik verschillende trajecten ontwikkeld. Meer hierover lees je bij Diensten. Daarnaast bied ik ook de mogelijkheid voor trajecten op maat.

Het is mijn missie om (hoogsensitieve 40-plussers na hun scheiding/relatiebreuk te begeleiden naar een gelukkig en succesvol leven. En daarnaast HSP te leren hun hoogsensitiviteit te omarmen en te begeleiden naar een krachtige versie van zichzelf. Door mijn kennis en ervaring weet ik wat je nodig hebt om voluit te leven.

Relevante Opleidingen

  • BSc. Toegepaste Psychologie –  ISBW hogeschool.
  • Professioneel Coach – Academie voor Psychodynamica (NOBCO & EMCC erkenning)
  • Coaching bij hoogsensitiviteit – CIVAS opleidingen
  • Stresscounseling – CIVAS opleidingen
  • Counseling bij depressie en rouw – CIVAS opleidingen
  • E-vaardig trainen en coachen – Schouten & Nelissen
  • Practitioner’s training Mindful Analysis – MA Instituut
  • Persoonlijke Kracht coach – Persoonlijke Kracht Opleidingsinstituut

 

Werkervaring

Na verschillende functies in het bedrijfsleven te hebben gehad, blijkt de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap mij het beste te passen.

Tien jaar lang heb ik een eigen praktijk voor Imago advies, coaching en training gehad. Hier heb ik mijn eerste ervaring als coach opgedaan. Naast deze praktijk heb ik gewerkt voor verschillende werkgevers in de financiële-, recruitment-, en de onderwijssector. Sinds 2016 ben ik werkzaam als online coach/counselor in mijn eigen praktijk.

Vrijwilligerswerk

Naast het werk voor mijn eigen onderneming, werk ik als vrijwilliger/mentor bij een landelijke hulplijn. Deze landelijke organisatie dient als vangnet rond professionele (psychische) zorg. 

Wat mijn klanten zeggen

Met Petra’s warme persoonlijkheid neemt zij je mee wie je als mens in je kern bent. Tijdens het Krachtig vooruit gesprek ontdekte ik mijn Powertype, Balanskleur en tot welk Element ik behoor. Zeer waardevol om je zelf door kleuren te herkennen!

Petra gebruikt de technieken van de kleuren om inzicht te geven wie je bent, hoe je jezelf ziet en hoe anderen je zien. Zeker een “me APK ‘je” waard om je zelf cadeau te geven. Met deze schat van informatie kan je nog mooier door het leven te gaan!

Marie-Claire van Poelje

Het beste cadeau wat ik mezelf kon geven! Zo wil ik het e-mailcoaching traject omschrijven. Soms lees ik terug wat ik destijds geschreven heb en zie ik hoe ik gegroeid ben. Ik voel me een stuk zelfverzekerder en heb weer zin in het leven.

Monique

Aanvankelijk twijfelde ik of e-mailcoaching wel iets voor mij was, maar de flexibilteit qua tijd en de mogelijkheid om het vanuit huis te doen, maakte het in mijn drukke bestaan wel erg aantrekkelijk. Na een kennismakingssessie was ik om en ben ik meteen gestart. Het verraste me hoe fijn ik het schrijven vond en hoe snel je de diepte ingaat. Deze manier van coachen heeft mij enorm geholpen om helderheid te krijgen in de wirwar aan gedachten die ik op dat moment had.

Patricia

Wat heb ik veel over mezelf geleerd! Ik wilde mijn kracht in sensitief zijn ontdekken en kunnen toepassen. We zijn begonnen met inzicht krijgen in mijn basisbehoeften (voeding, beweging, rust, enz.) en daarin een balans vinden. Daarna zijn we gaan kijken naar wat er speelde en waardoor ik me niet krachtig voelde.  Door opdrachten aan de hand van actuele situaties in mijn leven heb ik inzichtelijk gekregen wat ik nodig heb én wat er al is. Ik heb enorm veel informatie gekregen om in mijn kracht te gaan staan, letterlijk!

Ik kan nu ‘krachtig vooruit’ met alles wat ik heb geleerd. Ik heb dankzij Petra een spreekwoordelijke gereedschapskist die gevuld is met allerlei afgestemde tools die ik er dagelijks bij kan pakken.

Wat ik enorm heb gewaardeerd in het traject zijn de verhelderende vragen van Petra, haar sensitiviteit, betrokkenheid, hsp-kennis, creativiteit, inlevingsvermogen, integriteit, luisterende houding, resultaatgerichtheid en directheid.

Birgit Melis

Krachtig vooruit

Verhelderend gesprek

Geen idee hoe je weer grip op je leven krijgt na je scheiding? Hoe om te gaan met je verlies? Wat je nodig hebt om je hoogsensitiviteit te kunnen omarmen? Weten wat je helpt om krachtiger in het leven te staan?

Plan vrijblijvend een online adviesgesprek met mij in, zodat je weet hoe je het kunt aanpakken.

e-mailcoaching

“Let go of who you think you’re supposed to be;

embrace who you are.”

 

– Brené Brown –

Stel hier je vraag