Online ACT-traject: Voluit leven

Eindelijk het leven leiden waar je zo naar verlangt

Ontdek in 8 sessies hoe je veerkrachtiger wordt en voluit leeft, aan de hand van de Acceptance and Commitment Therapy.

Voluit leven

Je weet dat er meer in je leven zit

Hoe leef je voluit?

Het lukt je niet om het leven te leiden wat je graag wilt. Kon je maar gelukkiger zijn. Waarom is het leven soms zo moeilijk?

Je hebt al van alles geprobeerd. Positief denken, zodat je negatieve gedachten verdwijnen. Afleiding zoeken om die nare gevoelens niet te voelen, maar niets lijkt te helpen.

Je hebt al rondgevraagd wat je kan helpen om echt vooruit te komen, zodat je het leven gaat leiden waar je zo naar verlangt. Maar er zijn zoveel verschillende adviezen en het aanbod is zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wat je nodig hebt is een goed onderbouwd traject met bewezen resultaat. Geen wazige, sessies met onhaalbare doelen, maar een traject waarbij je op verassende, boeiende en speelse wijze antwoord krijgt op de meest diepgaande levensvragen. Heldere uitleg over de werking van jou geest met oefeningen en huiswerkopdrachten die jou op een speelse manier tot actie aansporen.

Je wilt het leven leiden waar je zo naar verlangt 

 

De kunst van het leven

Als je aan het begin van je leven staat, ligt de wereld aan je voeten. Alles lijkt mogelijk. Maar gaandeweg tijdens ons leven, laten we ons belemmeren door gedachten en andere factoren die ons weerhouden om het leven te leiden dat we eigenlijk voor ogen hadden.

We weten wel dat het leven niet alleen maar leuk is. Toch vinden we het vaak lastig om met de mindere kant om te gaan. Je raakt verstrikt in gedachten of pijnlijke herinneringen, voert een strijd met pijnlijke gevoelens of sensaties en leeft meer in het verleden of in de toekomst.  Gaandeweg ben je een leven bent gaan leiden waarbij je niet meer volgens je eigen waarden leeft. Je bent jezelf een beetje bent kwijtgeraakt.  Diep van binnen weet je dat je het anders wilt, maar hoe? Gedachten als: ‘Kan ik het wel?’, ‘Waarom lukt me dit niet?’, ‘Ik zou gelukkiger moeten zijn?’ of ‘Ik zou meer succesvol moeten zijn?’ komen vaker voorbij.

De kunst van het leven is om psychisch flexibel te zijn zodat je de minder leuke kant van het leven aankunt. Mentale klachten weerhouden je er niet van om je dromen en doelen waar te maken. Je leeft meer in het moment en doet wat je belangrijk vindt in het leven.

Hoe zou het voor je zijn om krachtig in het leven te staan en voluit te leven?  Je weet hoe je met problematische gedachten en gevoelens omgaat. Negatieve gedachten hebben niet meer de overhand. Zorgen voor de toekomst overheersen niet meer. Je hebt je persoonlijk waarden helder en weet hoe je een betekenisvol leven leidt. Daarbij leef je meer in het moment, zodat je intenser geniet van alles wat je beleefd en het leven niet aan je voorbij gaat.

Dat wil je toch? Je gaat het ontdekken en ervaren in het ACT-traject.

It’s time to ACT!

Letterlijk vertaald: ‘Het is tijd om in actie te komen’.  Maar,  ACT is ook de afkorting van Acceptance and Commitment therapy. ACT gaat over wat jij belangrijk vindt en hoe je meer uit het leven kunt halen. Met ACT leer je op een milde wijze naar jezelf te kijken en word je tegelijkertijd aangespoord om je doelen en dromen te verwezenlijken. Het ‘Voluit leven’ ACT-traject is hierop gebaseerd.

Tijdens dit traject ga je actief aan de slag. Middels oefeningen krijg je inzicht in je gedachten, situaties en je handelen.  Aan het eind van iedere sessie krijg je huiswerk mee. Op deze manier train je jezelf meteen, waardoor er daadwerkelijk een verandering plaatsvindt. Aan het eind van het voluit leven-traject weet je hoe je met belemmerende gedachten en lastige situaties omgaat. Je hebt je persoonlijke waarden helder en kiest bewust dát te doen wat jij belangrijk vindt in je leven. Kortom, je gaat voluit leven.

Wil jij…

R

Voorkomen dat nare gedachten en/of zorgen jouw leven overheersen?

R

Minder streng zijn voor jezelf?

R

Doen wat jij belangrijk vindt in het leven?

R

Meer in het moment leven, zodat je kunt genieten?

R

Veerkrachtiger en gelukkiger zijn?

R

Een leven leiden wat je echt wilt leven?

dan is dit hét traject voor jou

Je leert nieuwe vaardigheden om moeilijke gedachten en gevoelens beter aan te kunnen en in het heden te leven. Én, je krijgt je waarden helder, stelt betekenisvolle doelen en doet dingen die jouw leven op de lange termijn verbeteren en verrijken.

Online ACT-traject

Voluit leven

Duur: 2 – 3 maanden

Je investering voor dit traject is 888 euro.

Dit is wat je krijgt:

• Intake sessie (75 min.)

• 8 x een online ACT-sessie van 60 min. met oefeningen en huiswerkopdrachten

• Follow-up sessie (45 min.) 3 maanden na afloop va het traject

Je wordt doorgestuurd naar het contactformulier. Vul dit zo volledig mogelijk in. Ik neem binnen enkele uren contact met je op.

Stel hier je vraag