Online coachtraject: Voluit leven

Eindelijk het leven leiden waar je zo naar verlangt

Ontdek in 10 sessies hoe je ‘krachtiger’ in het leven komt te staan als HSP en voluit leeft.

Voluit leven

Je weet dat er meer in het leven zit

Maar hoe leef je voluit?

Waarom is het leven soms zo moeilijk? Je hebt al van alles geprobeerd. Positief denken, afleiding zoeken om los te komen van negatieve gedachten en nare gevoelens, maar niets lijkt te helpen. Was je maar niet zo gevoelig.

Je hebt al rondgevraagd wat je kan helpen om veerkrachtiger te worden, zodat je beter om kan gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en situaties. Maar er zijn zoveel verschillende adviezen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wat je nodig hebt zijn vaardigheden die je helpen om te gaan met negatieve gedachten, gevoelens en situaties. Je wilt weten hoe je loskomt van het oneindig analyseren en overdenken, waardoor je verzandt in je gedachten. Ook wil je inzicht krijgen in wie je in de essentie bent.  Je wilt leven naar je eigen waarden en behoeften, in plaats van je altijd je altijd te schikken naar anderen. Kortom, je wilt ontdekken hoe je voluit gaat leven.

Ontdek een andere manier van omgaan met lastige situaties, gedachten en emoties, waardoor het leven lichter voelt.

 

De kunst van het leven

Als je aan het begin van je leven staat, ligt de wereld aan je voeten. Alles lijkt mogelijk. Maar gaandeweg tijdens ons leven, laten we ons belemmeren door gedachten en andere factoren die ons weerhouden om het leven te leiden dat we eigenlijk voor ogen hadden.

We weten wel dat het leven niet alleen maar leuk is. Toch vinden we het vaak lastig om met de mindere kant om te gaan. Je raakt verstrikt in gedachten of pijnlijke herinneringen, voert een strijd met pijnlijke gevoelens of sensaties en leeft meer in het verleden of in de toekomst.  Gaandeweg ben je een leven gaan leiden waarbij je niet meer volgens je eigen waarden leeft. Je bent jezelf een beetje kwijtgeraakt.  Diep van binnen weet je dat je het anders wilt, maar hoe? Gedachten als: ‘Kan ik het wel?’, ‘Waarom lukt me dit niet?’, ‘Ik zou gelukkiger moeten zijn?’ of ‘Ik zou meer succesvol moeten zijn?’ komen vaker voorbij.

De kunst van het leven is om psychisch flexibel te zijn, zodat je de minder leuke kant van het leven aankunt. Mentale klachten weerhouden je er niet van om je dromen en doelen waar te maken. Je leeft meer in het moment en doet wat je belangrijk vindt in het leven.

Hoe zou het voor je zijn om krachtiger in het leven te staan en voluit te leven?  Je hebt een manier gevonden om anders met moeilijke gedachten, gevoelens en situaties om te gaan. Negatieve gedachten hebben niet meer de overhand. Zorgen voor de toekomst overheersen niet meer. Je hebt je persoonlijk waarden helder en weet hoe je een betekenisvol leven leidt. Ook leef je meer in het moment, waardoor je intenser geniet van alles wat je beleefd en het leven niet aan je voorbij gaat.

Dat wil je toch? Je gaat het ontdekken en ervaren in het Voluit leven-traject.

It’s time to ACT!

Als hoog sensitief persoon kan het leven soms zwaar voelen. Doordat gevoelens intens worden beleefd en prikkels vaak dieper binnen komen dan bij anderen, kan dat aanvoelen als een rollercoaster van emoties en ervaringen. Logisch dat je dan op zoek gaat naar manieren om beter met deze overweldigende aspecten van het leven om te gaan.

Acceptance and Commitment Therapy, oftewel ACT, biedt een waardevolle benadering voor HSP’s, omdat het zich specifiek richt op het cultiveren van psychologische flexibiliteit. Terwijl andere therapieën soms proberen om negatieve gedachten en emoties te elimineren, moedigt ACT aan om deze gedachten en emoties te accepteren en er op een gezondere manier mee om te gaan. Dit is van bijzondere waarde voor HSP’s, omdat het hen helpt om hun gevoelens te omarmen zonder erin verstrikt te raken. Hierdoor ontstaat er ruimte om bewust te leven in het hier en nu, zonder overweldigd te worden door de stroom van gedachten en emoties.

 

Psychologische flexibiliteit: de sleutel tot bloei voor HSP’s

Voor HSP’s is het vaak een uitdaging om goed om te gaan met sterke emoties en de neiging om overmatig te piekeren. ACT biedt praktische tools om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Door psychisch flexibel te zijn, kun je als HSP je gedachten observeren zonder je erdoor te laten meeslepen. Dit geeft je de mogelijkheid om bewust te kiezen welke gedachten waardevol zijn en welke je kunt loslaten. Het loskomen van belemmerende gedachten stelt je in staat om je energie te richten op wat werkelijk belangrijk is in je leven.

Hoe zou het voor je zijn als je praktische tools aangereikt krijgt om de uitdagingen, die je als HSP hebt, het hoofd te bieden?  Dat krijg je bij het Voluit leven traject. Dit traject heb ik speciaal ontworpen van hoogsensitieve personen en is gebaseerd op de principes van ACT.

Hoe ziet het traject eruit?

We starten met een ‘deep dive’ in jouw hoogsensitiviteit. Vervolgens gaan we aan de slag met het cultiveren van psychische flexibiliteit. Je maakt kennis met de principes van ACT en leert vaardigheden die je meteen kunt toepassen.

Ondanks dat dit een coachtraject is, zou je het ook als een training kunnen zien. Je gaat actief aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die je helpen anders naar moeilijke gedachten en gevoelens te kijken. Daarbij leer je ook vaardigheden om mindful te zijn en compassievol naar jezelf te zijn.

Aan het eind van iedere sessie krijg je huiswerk mee voor de volgende sessie. Dat zorgt er mede voor dat je deze nieuwe vaardigheden je eigen maakt. Hierdoor vindt er daadwerkelijk een omslag plaats.

Na afsluiting van het Voluit leven-traject weet jij hoe je beter met belemmerende gedachten en lastige situaties omgaat. Je hebt je persoonlijke waarden helder en kiest bewust dát te doen wat jij belangrijk vindt in je leven. Kortom, je gaat voluit leven.

Wat anderen zeggen

“Wat ik enorm heb gewaardeerd in het traject zijn de verhelderende vragen van Petra, haar sensitiviteit, betrokkenheid, hsp-kennis, creativiteit, inlevingsvermogen, integriteit, luisterende houding, resultaatgerichtheid en directheid.”

Birgit van Melis

Petra is in haar begeleiding duidelijk, begripvol en zorgzaam. Ik ben me bewuster geworden van mijn hoogsensitiviteit en mijn manier van denken en handelen. Inmiddels weet ik hoe ik nare gedachten kan loslaten en ze om kan zetten naar positieve gedachten. 

Het traject heb ik als heel prettig en zinvol ervaren. Petra pakte het meteen goed aan en begreep me. Haar manier van coachen heb ik als warm en fijn ervaren. Het traject heeft me erg geholpen en voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Ik voel me nu stukken beter en zou dit traject zeker aan anderen aanbevelen.

Herma Vergeer

Wil jij…

R

Voorkomen dat nare gedachten en/of zorgen jouw leven overheersen?

R

Minder streng zijn voor jezelf?

R

Doen wat jij belangrijk vindt in het leven?

R

Meer in het moment leven, zodat je kunt genieten?

R

Veerkrachtiger zijn?

R

Een leven leiden wat je echt wilt leven?

dan is dit hét traject voor jou

Je leert anders om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens. Ontdekt hoe je meer in het heden leeft. Je krijgt je waarden helder, stelt betekenisvolle doelen en gaat dingen doen die jouw leven op de lange termijn verbeteren en verrijken.

Online coachtraject

Voluit leven als HSP

Duur: 3 maanden

Je investering voor dit traject is 1125 euro incl. BTW

 

Dit is wat je krijgt:

• Hoogsensitiviteitsanalyse (90 min.)

• 9 x een online coachsessie van 75 min. gebaseerd op de principes van ACT en het omarmen van je hoogsensitiviteit.

• Huiswerkoefeningen na iedere sessie.

• Gelegenheid om tussentijds vragen te stellen via whatsapp of e-mail.

• Follow-up sessie (45 min.) 3 maanden na afloop va het traject.

Je wordt doorgestuurd naar het contactformulier. Vul dit zo volledig mogelijk in. Ik neem binnen enkele uren contact met je op.

Stel hier je vraag