Zelfonderzoekend schrijven

Ontdek de kracht van schrijven met e-mailcoaching

=

Snel tot de kern

=

Waardevolle inzichten

=

Probleemoplossend

e-mailcoaching

Je weet dat je het anders wilt

Maar hoe dan?

Je loopt vast. Privé en op je werk spelen er zaken die niet soepel verlopen. De manier waarop je problemen aanpakt werkt niet. Dat frustreert. Soms voel je je machteloos, dan weer boos of verdrietig. Je hebt al eens overwogen om naar een coach te gaan, maar wekelijks een afspraak inplannen zie je niet zo zitten. De tijd die het in beslag neemt en ook de duur van zo’n traject schrikken je af. Je hebt nu een probleem waar je snel een oplossing voor wilt en niet pas over twee of drie maanden. Kan het ook sneller op een manier die beter bij je past?

Dat kan met e-mailcoaching. Na een week schrijven heb jij een oplossing voor je probleem. En je bepaalt zelf waar en wanneer je schrijft. 

 

Herken jij je hier in?

Hier loop je tegenaan,

N

Problemen op je werk

Op je werk zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Ook heb je nieuwe collega’s wegwijs moeten maken. Dat zorgde voor extra stress. Bij je leidinggevende heb je aangekaart waar je tegenaan loopt. Maar je bent er niets mee opgeschoten. Dat frustreert je en levert extra stress op. Hoe zorg je ervoor dat je leidinggevende je serieus neemt en je weer met plezier naar je werk gaat?

N

Scheiding/relatiebreuk

Met moeite hou je alle ballen in de lucht. De kinderen vergen veel van je. En, de communicatie met je ex loopt niet soepel. Je hebt het gevoel geleefd te worden. Hoe krijg je weer grip op je leven?

N

Verlies van een baan

Sinds je zonder werk zit denk je na over wie je bent en wat je werkelijk wilt in het leven. Zoek je een soortgelijke baan verder of wil je misschien voor jezelf beginnen? En, heb je daar wel de kwaliteiten voor?

N

Ruzie met familie/vrienden

Je hebt je zus al meer dan een jaar niet gesproken. Die ene opmerking viel verkeerd. Sindsdien wil ze niets meer met je te maken hebben. In jouw ogen was het onschuldig, maar kennelijk ziet zij dat anders. Het is niet de eerste keer dat er wrijving tussen jullie is. Waar ligt dat aan? Wat doe je verkeerd? Hoe maak je het weer goed?

N

Ruzie met familie/vrienden

Dit soort situaties houden je behoorlijk bezig. Hoe meer je erover nadenkt, hoe lastiger het lijkt om tot een oplossing te komen. Zoveel vragen waar je geen antwoord op hebt. Het gepieker maakt je  onrustig. Je slaapt slecht waardoor je vermoeid raakt. En daar wil je vanaf.

Hoe krijg je weer grip op de situatie?

Een effectieve manier om grip te krijgen op je probleemsituatie, is om erover te schrijven. Tijdens het schrijven onderzoek je gedachten, gevoelens en je gedrag. Doordat je de situatie helder in beeld brengt kom je tot inzichten als je jezelf de juiste vragen stelt. Soms is het lastig om jezelf de juiste vragen te stellen, dan is het fijn als iemand anders je de juiste vragen stelt.

Ik help je graag met het stellen van de juiste vragen, zodat je tot waardevolle inzichten komt en weet hoe je de probleemsituatie kunt oplossen. 

E-mailcoaching

Tijdens een e-mailcoachtraject schrijf je gedurende een week gemiddeld twee keer per dag over dat waar jij het graag over wilt hebben. Het is een intensief diepgaand proces waarbij je inzicht krijgt in je gevoelens, gedachten en gedrag.

Jij schrijft een e-mail waarop ik reageer met enkele vragen, die ervoor zorgen dat je verder schrijft. Het schrijfproces wordt niet onderbroken door een andere vorm van coaching, zoals videocoaching, chat of face-to-face coaching. Doordat het schrijfproces een aaneenschakeling van stappen is, kom je snel tot de kern.

Tijdens het schrijven is er geen afleiding. Je ziet mij niet en hoort je geen geluiden die je niet kent. Je zit in je eigen vertrouwde omgeving. Het enige wat je ziet is jouw scherm. Hierdoor kun jij je volledig concentreren op jouw verhaal, waardoor je op een intensieve en aandachtige manier bezig bent met het oplossen van jouw probleem.

e-mailcoaching

Zelfonderzoekend schrijven

Schrijven is een bewezen effectieve methode om overzicht te krijgen in je gedachtegang. Het schrijfproces helpt je gedachtegang te structureren en te ordenen, waardoor er ruimte ontstaat die je helpt nieuwe mogelijkheden te zien. Zo kom je makkelijker tot een oplossing voor de (probleem)situatie waar je mee worstelt. 

Therapeutisch effect

Nadat jouw verhaal op papier staat, lees je het rustig na. Hierdoor krijg je de kans om je verhaal te herformuleren. Het nalezen zorgt er tevens voor dat je reflecteert. Ook geeft schrijven inzicht, een gevoel van controle, een positief gevoel. Daardoor heeft het zogeheten ‘van je af schrijven’ een therapeutisch effect. Dat is de kracht van het schrijven.

Wat levert e-mailcoaching op?

Tijdens de e-mailcoaching onderzoek je jouw (probleem)situatie. Ik help jou met de juiste vraagstelling. Daardoor kom je snel bij de kern en tot waardevolle inzichten. Ook ben je bezig met zelfreflectie. Het schrijven geeft je een positief gevoel wat ook een positief effect heeft op je omgeving. Kortom, dankzij een e-mailcoaching-traject zit je snel lekkerder in je vel!

Wil jij …

=

Inzicht in je probleemsituatie

=

Je gevoelens onderzoeken?

=

Beter omgaan met negatieve gedachten?

=

Jezelf beter begrijpen?

=

Een oplossing voor je probleem?

Dan is dit e-mailcoaching-traject ideaal voor jou

Wat anderen zeggen

Ik ging op zoek naar hulp omdat ik merkte dat ik in cirkels dacht en zelf niet tot de oplossing kwam. Juist omdat ik veel in mijn hoofd zit dacht ik dat e-mail coaching iets voor mij zou zijn. Dat bleek ook zo te zijn en ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan dankzij de juiste vraagstelling en de adviezen van Petra. Ze is erg begripvol, eerlijk en denkt met je mee, maar ze zet je vooral zelf aan het denken. Daardoor heb ik nu een helder overzicht van waar ik tegenaanloop en een andere kijk op mijn situatie die mij verder helpt. Ik kan het iedereen aanbevelen die veel in zijn hoofd zit en er voor zijn of haar gevoel niet uitkomt. Er is zeker een oplossing, ook voor jou en Petra kan je daarbij helpen om die oplossing te vinden.

Eva Baijens

Het beste cadeau wat ik mezelf kon geven! Zo wil ik het e-mailcoaching traject omschrijven. Soms lees ik terug wat ik geschreven heb en zie ik hoe ik gegroeid ben. Ik voel me een stuk zelfverzekerder en heb weer zin in het leven. E-mailcoaching is ideaal als je vastloopt in je werk en je zoekt een snelle oplossing. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Monique

Ik piekerde eindeloos over een situatie op mijn werk en daar wilde ik vanaf.  Aanvankelijk twijfelde ik of e-mailcoaching wel iets voor mij was, maar de flexibilteit en de snelheid gaven voor mij de doorslag. Na een korte introductie ben ik meteen gestart. Het verraste me hoe fijn ik het vond om te schrijven en hoe diepgaand het is. Deze manier van coachen heeft mij enorm geholpen om helderheid te krijgen in de wirwar aan gedachten die ik had.

Patricia

Zo ziet het traject eruit

E-mailcoaching-traject

Voor snel resultaat

Je investering is 360 euro

Nadat de praktische zaken besproken zijn kun je meteen beginnen. Gedurende een week (5 -7 dagen) schrijf je gemiddeld twee keer per dag. Zodra je je e-mail verstuurd heb krijg je binnen enkele uren een e-mail van mij met vragen die je aansporen verder te schrijven. Jij bepaalt waarover je schrijft. Na afloop heb je een waardevol document met een plan van aanpak. Geen slapeloze nachten meer, maar een opgeruimd hoofd.

 

Vul je gegevens op het contactformulier zo uitgebreid mogelijk in. Ik neem binnen enkele uren contact met je op.

Vind je twee keer schrijven op een dag teveel? Geen probleem dan spreiden we het uit over twee weken. 

Stel hier je vraag