E-mail coachtraject:

Zelfonderzoekend schrijven

Voor als je vastloopt in de stroom van gedachten

Ontdek hoe je met schrijven jezelf bevrijdt van onzekerheid, twijfels en overdenken. Word een week lang dagelijks gecoacht via e-mail, zodat je de antwoorden vindt, waar je alleen nog niet bij kunt komen. Ervaar de rust die het onderzoekend schrijven je brengt en ontdek waar je naartoe wilt.

e-mailcoaching

Zelfonderzoekend schrijven

Mindful en snel resultaat

Je loopt vast. Privé en op je werk spelen er zaken die niet soepel verlopen. De manier waarop je problemen aanpakt werkt niet. Dat frustreert. Soms voel je je machteloos, dan weer boos of verdrietig. Je hebt al eens overwogen om naar een coach te gaan, maar wekelijks een afspraak inplannen zie je niet zo zitten. De tijd die het in beslag neemt en ook de duur van zo’n traject schrikken je af. Je hebt nu een probleem waar je snel een oplossing voor wilt en niet pas over twee of drie maanden. Kan het ook sneller op een manier die beter bij je past?

 

Bepaal zelf de tijd en plaats

Als hoogsensitief persoon begrijp jouw uitdagingen maar al te goed. Zelf heb ik ervaren dat schrijven mij goed past. Als HSP heb ik tijd nodig om informatie te verwerken en tijd nodig om een geschikte vraag te formuleren die jou verder te brengt. Die tijd is tijdens een één-op-één gesprek vaak niet voorhanden. Daarbij komt dat er bij een face-to-face ontmoeting meer ‘ruis’ aanwezig is die makkelijke afleidt. Dat geldt ook voor jou.

Daarom bied ik je een uniek e-mailcoachtraject aan, speciaal ontworpen om snel tot de kern te komen. Geen wekelijkse afspraken en lange trajecten, maar een snelle en praktische manier. Gedurende een week schrijf je dagelijks vanuit je vertrouwde omgeving met mij heen en weer. Volledig op jouw eigen tempo op een tijd die jou uitkomt.

Met deze zelfonderzoekend schrijvende methode ontdek je de kracht van schrijven en ervaar je binnen een week rust en helderheid. Aan het eind van de week heb je concreet plan van aanpak voor jouw (probleem)situatie, zodat je weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaat.

 

Je wilt rust en oplossingen. Snel, vertrouwd en zonder afleiding.

Herken jij je hierin?

Hier loop je tegenaan,

N

Je krijgt geen grip op een situatie en je hoofd tettert maar door.

N

Problemen op je werk houden je uit je slaap.

N

Je voelt je somber en hebt het gevoel dat alles tegenzit.

N

Door een relatiebreuk ben je gaan twijfelen over je jezelf.

N

Je hebt het gevoel dat je altijd 'aan' staat, waardoor je geen moment voor jezelf hebt.

N

Het verlies van je baan kun je niet accepteren. Je worstelt met een gevoel van onrechtvaardigheid

N

Je hebt geen idee hoe om te gaan met een ruzie binnen de familie

Er kunnen tal van situaties zijn die je zo bezig houden, dat je er somber of gestrest van raakt. Hoe meer je nadenkt, hoe meer je verstrikt raakt in je gedachten. Er zijn zoveel vragen waar je geen antwoord op hebt.  Door het gepieker slaap je slecht. Je merkt dat je prikkelbaarder wordt. En daar wil je vanaf.

Weer grip op de situatie

Een effectieve manier om grip te krijgen op je probleemsituatie, is door erover te schrijven. Tijdens het schrijven onderzoek je gedachten, gevoelens en je gedrag. Doordat je de situatie helder in beeld brengt, kom je tot waardevolle inzichten wanneer je jezelf de juiste vragen stelt. Soms is het lastig om die vragen aan jezelf te stellen. En daarom sta ik voor je klaar om je te begeleiden met de juiste vragen.

De kracht van zelfonderzoekend schrijven

Schrijven is een bewezen effectieve methode om overzicht te krijgen in je gedachtegang. Het schrijfproces helpt je gedachten te structureren en te ordenen, waardoor er ruimte ontstaat om nieuwe mogelijkheden te zien. Zo kom je makkelijker tot een oplossing voor de (probleem)situatie waar je mee worstelt.

 

Intensief e-mailcoachtraject

Tijdens het e-mailcoachtraject schrijf je gedurende een week gemiddeld twee keer per dag over dat waar jij het graag over wilt hebben. Het is een diepgaand proces waarbij je inzicht krijgt in je gevoelens, gedachten en gedrag. Jij stuurt een e-mail, en ik reageer met enkele vragen die ervoor zorgen dat je verder schrijft. Zo ontstaat een aaneenschakeling van stappen, waardoor je snel tot de kern komt.

e-mailcoachtraject voor zelfonderzoekend schrijven

Schrijven zonder afleiding

Het schrijfproces vindt plaats in je eigen vertrouwde omgeving, zonder afleiding van videocoaching, chat of face-to-face coaching. Alleen jij en jouw scherm. Hierdoor kun jij je volledig concentreren op jouw verhaal en intensief bezig zijn met het oplossen van jouw probleem.

 

Het therapeutische effect

Nadat jouw verhaal op papier staat, lees je het rustig na. Dit geeft je de kans om je verhaal te herformuleren en te reflecteren. Het schrijven geeft je een gevoel van controle en inzicht, en heeft een therapeutisch effect. Het zogeheten ‘van je af schrijven’ brengt een positief gevoel teweeg, wat ook een positief effect heeft op je omgeving. Dit is de kracht van het schrijven.

Wat levert e-mailcoaching op?

Tijdens de e-mailcoaching onderzoek je jouw (probleem)situatie. Met mijn begeleiding kom je snel bij de kern en tot waardevolle inzichten. Je bent bezig met zelfreflectie en het schrijven geeft je een positief gevoel dat ook zijn uitwerking heeft op je omgeving. Kortom, dankzij een e-mailcoaching-traject zit je snel lekkerder in je vel!

Wil jij …

=

Inzicht in je probleemsituatie

=

Je gevoelens onderzoeken?

=

Beter omgaan met negatieve gedachten?

=

Jezelf beter begrijpen?

=

Een oplossing voor je probleem?

Dan is dit traject voor jou

Zo hebben anderen het traject ervaren,

Ik ging op zoek naar hulp omdat ik merkte dat ik in cirkels dacht en zelf niet tot de oplossing kwam. Juist omdat ik veel in mijn hoofd zit dacht ik dat e-mail coaching iets voor mij zou zijn. Dat bleek ook zo te zijn en ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan dankzij de juiste vraagstelling en de adviezen van Petra. Ze is erg begripvol, eerlijk en denkt met je mee, maar ze zet je vooral zelf aan het denken. Daardoor heb ik nu een helder overzicht van waar ik tegenaanloop en een andere kijk op mijn situatie die mij verder helpt. Ik kan het iedereen aanbevelen die veel in zijn hoofd zit en er voor zijn of haar gevoel niet uitkomt. Er is zeker een oplossing, ook voor jou, en Petra kan je daarbij helpen om die oplossing te vinden.

Eva Baijens

Het beste cadeau wat ik mezelf kon geven! Zo wil ik het e-mailcoaching traject omschrijven. Soms lees ik terug wat ik geschreven heb en zie ik hoe ik gegroeid ben. Ik voel me een stuk zelfverzekerder en heb weer zin in het leven. E-mailcoaching is ideaal als je vastloopt in je werk en je zoekt een snelle oplossing. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Monique

Ik piekerde eindeloos over een situatie op mijn werk en daar wilde ik vanaf.  Aanvankelijk twijfelde ik of e-mailcoaching wel iets voor mij was, maar de flexibilteit en de snelheid gaven voor mij de doorslag. Na een korte introductie ben ik meteen gestart. Het verraste me hoe fijn ik het vond om te schrijven en hoe diepgaand het is. Deze manier van coachen heeft mij enorm geholpen om helderheid te krijgen in de wirwar aan gedachten die ik had.

Patricia

Zo ziet het traject eruit

E-mailcoachtraject: Zelfonderzoekend schrijven

Mindful, snel en resultaatgericht

Je investering is 369 euro

  • Je kunt meteen beginnen.
  • Gedurende een week (5 -7 dagen) schrijf je gemiddeld twee keer per dag heen en weer.
  • Jij bepaalt waarover je schrijft.
  • Nadat je je e-mail verstuurd hebt, ontvang je binnen enkele uren een e-mail met vragen die je aansporen om verder te schrijven.
  • Aan het eind van het traject heb je een waardevol document met een plan van aanpak.
  • Piekeren en slapeloze nachten zijn verleden tijd.

‘Start writing, no matter what. The water does not flow until the faucet is turned on.’

 

– Louis L’Amour – 

Stel hier je vraag