E-mailcoachtraject: Zelfonderzoekend schrijven

Voor als je vastloopt in de stroom van gedachten

Ontdek hoe je met schrijven jezelf bevrijd van onzekerheid, twijfels en overdenken. Word een week lang dagelijks gecoacht via e-mail, zodat je de antwoorden vindt, waar je alleen nog niet bij kunt komen. Ervaar de rust die het onderzoekend schrijven je brengt en ontdek waar je naartoe wilt.

e-mailcoachtraject: Zelfonderzoekend schrijven

Ontdek de kracht van zelfonderzoekend schrijven

Je loopt vast. Privé en op je werk spelen er zaken die niet soepel verlopen. De manier waarop je problemen aanpakt werkt niet. Dat frustreert. Soms voel je je machteloos, dan weer boos of verdrietig. Je hebt al eens overwogen om naar een coach te gaan, maar wekelijks een afspraak inplannen zie je niet zo zitten. De tijd die het in beslag neemt en ook de duur van zo’n traject schrikken je af. Je hebt nu een probleem waar je snel een oplossing voor wilt en niet pas over twee of drie maanden. Kan het ook sneller op een manier die beter bij je past?

 

Een manier waarbij je zelf de tijd en plaats bepaalt

Ik begrijp jouw uitdagingen als hoogsensitief persoon maar al te goed. Daarom bied ik jou een uniek e-mailcoachtraject aan, speciaal ontworpen om je snel tot de kern te laten komen en waardevolle inzichten op te doen. Geen wekelijkse afspraken en lange trajecten, maar een snelle en praktische manier. Gedurende een week schrijf je dagelijks met mij heen en weer. Je schrijft vanuit je vertrouwde omgeving volledig op jouw eigen tempo op een tijd die jou uitkomt.

Met deze zelfonderzoekend schrijvende methode ontdek je de kracht van schrijven en ervaar je binnen een week rust en helderheid. Aan het eind van de week heb je concreet plan van aanpak voor jouw (probleem)situatie, zodat je weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaat.

 

Je wilt rust en oplossingen. Snel, vertrouwd en zonder afleiding.

Herken jij je hier in?

Hier loop je tegenaan,

N

Problemen op je werk

Op je werk zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Ook heb je nieuwe collega’s wegwijs moeten maken. Dat zorgde voor extra stress. Bij je leidinggevende heb je aangekaart waar je tegenaan loopt. Maar je bent er niets mee opgeschoten. Dat frustreert je en levert extra stress op. Je verlangt ernaar dat je leidinggevende je serieus neemt en dat je weer met plezier naar je werk gaat.

N

Scheiding/relatiebreuk

Met moeite hou je alle ballen in de lucht. De kinderen vergen veel van je. En de communicatie met je ex loopt niet soepel. Daardoor heb je het gevoel geleefd te worden. Je wilt weer grip op je leven krijgen en ontdekken hoe je sterker uit deze moeilijke periode kunt komen.

N

Verlies van een baan

Sinds je zonder werk zit denk je na over wie je bent en wat je werkelijk wilt in het leven. Zoek je een soortgelijke baan of wil je misschien voor jezelf beginnen? En, heb je daar wel de kwaliteiten voor? Je verlangt naar helderheid en zelfvertrouwen om de juiste beslissingen te nemen voor jouw toekomst.

N

Ruzie met familie/vrienden

Je hebt je zus al meer dan een jaar niet gesproken. Die ene opmerking viel verkeerd. Sindsdien wil ze niets meer met je te maken hebben. In jouw ogen was het onschuldig, maar kennelijk ziet zij dat anders. Het is niet de eerste keer dat er wrijving tussen jullie is. Waar ligt dat aan? Wat doe je verkeerd? Je verlangt naar heldere inzichten en effectieve communicatietools om de band met je familie te herstellen.

N

Ruzie met familie/vrienden

Dit soort situaties houden je behoorlijk bezig. Hoe meer je erover nadenkt, hoe lastiger het lijkt om tot een oplossing te komen. Zoveel vragen waar je geen antwoord op hebt. Het gepieker maakt je  onrustig. Je slaapt slecht waardoor je vermoeid raakt. En daar wil je vanaf.

Hoe krijg je weer grip op de situatie?

Een effectieve manier om grip te krijgen op je probleemsituatie, is door erover te schrijven. Tijdens het schrijven onderzoek je gedachten, gevoelens en je gedrag. Doordat je de situatie helder in beeld brengt, kom je tot waardevolle inzichten wanneer je jezelf de juiste vragen stelt. Soms is het lastig om die vragen aan jezelf te stellen. En daarom sta ik voor je klaar om je te begeleiden met de juiste vragen.

Ontdek de kracht van zelfonderzoekend schrijven

Schrijven is een bewezen effectieve methode om overzicht te krijgen in je gedachtegang. Het schrijfproces helpt je gedachten te structureren en te ordenen, waardoor er ruimte ontstaat om nieuwe mogelijkheden te zien. Zo kom je makkelijker tot een oplossing voor de (probleem)situatie waar je mee worstelt.

Intensief e-mailcoachtraject

Tijdens het e-mailcoachtraject schrijf je gedurende een week gemiddeld twee keer per dag over dat waar jij het graag over wilt hebben. Het is een diepgaand proces waarbij je inzicht krijgt in je gevoelens, gedachten en gedrag. Jij stuurt een e-mail, en ik reageer met enkele vragen die ervoor zorgen dat je verder schrijft. Zo ontstaat een aaneenschakeling van stappen, waardoor je snel tot de kern komt.

e-mailcoachtraject voor zelfonderzoekend schrijven

Schrijven zonder afleiding

Het schrijfproces vindt plaats in je eigen vertrouwde omgeving, zonder afleiding van videocoaching, chat of face-to-face coaching. Alleen jij en jouw scherm. Hierdoor kun jij je volledig concentreren op jouw verhaal en intensief bezig zijn met het oplossen van jouw probleem.

Het therapeutische effect

Nadat jouw verhaal op papier staat, lees je het rustig na. Dit geeft je de kans om je verhaal te herformuleren en te reflecteren. Het schrijven geeft je een gevoel van controle en inzicht, en heeft een therapeutisch effect. Het zogeheten ‘van je af schrijven’ brengt een positief gevoel teweeg, wat ook een positief effect heeft op je omgeving. Dit is de kracht van het schrijven.

Wat levert e-mailcoaching op?

Tijdens de e-mailcoaching onderzoek je jouw (probleem)situatie. Met mijn begeleiding kom je snel bij de kern en tot waardevolle inzichten. Je bent bezig met zelfreflectie en het schrijven geeft je een positief gevoel dat ook zijn uitwerking heeft op je omgeving. Kortom, dankzij een e-mailcoaching-traject zit je snel lekkerder in je vel!

Wil jij …

=

Inzicht in je probleemsituatie

=

Je gevoelens onderzoeken?

=

Beter omgaan met negatieve gedachten?

=

Jezelf beter begrijpen?

=

Een oplossing voor je probleem?

Dan is dit e-mailcoaching-traject: ‘Zelfonderzoekend schrijven’ voor jou

Wat anderen zeggen over e-mailcoaching

Ik ging op zoek naar hulp omdat ik merkte dat ik in cirkels dacht en zelf niet tot de oplossing kwam. Juist omdat ik veel in mijn hoofd zit dacht ik dat e-mail coaching iets voor mij zou zijn. Dat bleek ook zo te zijn en ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan dankzij de juiste vraagstelling en de adviezen van Petra. Ze is erg begripvol, eerlijk en denkt met je mee, maar ze zet je vooral zelf aan het denken. Daardoor heb ik nu een helder overzicht van waar ik tegenaanloop en een andere kijk op mijn situatie die mij verder helpt. Ik kan het iedereen aanbevelen die veel in zijn hoofd zit en er voor zijn of haar gevoel niet uitkomt. Er is zeker een oplossing, ook voor jou, en Petra kan je daarbij helpen om die oplossing te vinden.

Eva Baijens

Het beste cadeau wat ik mezelf kon geven! Zo wil ik het e-mailcoaching traject omschrijven. Soms lees ik terug wat ik geschreven heb en zie ik hoe ik gegroeid ben. Ik voel me een stuk zelfverzekerder en heb weer zin in het leven. E-mailcoaching is ideaal als je vastloopt in je werk en je zoekt een snelle oplossing. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Monique

Ik piekerde eindeloos over een situatie op mijn werk en daar wilde ik vanaf.  Aanvankelijk twijfelde ik of e-mailcoaching wel iets voor mij was, maar de flexibilteit en de snelheid gaven voor mij de doorslag. Na een korte introductie ben ik meteen gestart. Het verraste me hoe fijn ik het vond om te schrijven en hoe diepgaand het is. Deze manier van coachen heeft mij enorm geholpen om helderheid te krijgen in de wirwar aan gedachten die ik had.

Patricia

Zo ziet het traject eruit

E-mailcoach-traject: Zelfonderzoekend schrijven

Voor snel resultaat

Je investering is 369 euro

Nadat de praktische zaken besproken zijn kun je meteen beginnen. Gedurende een week (5 -7 dagen) schrijf je gemiddeld twee keer per dag. Zodra je je e-mail verstuurd heb krijg je binnen enkele uren een e-mail van mij met vragen die je aansporen verder te schrijven. Jij bepaalt waarover je schrijft. Na afloop heb je een waardevol document met een plan van aanpak. Geen slapeloze nachten meer, maar een opgeruimd hoofd.

 

Vul je gegevens op het contactformulier zo uitgebreid mogelijk in. Ik neem binnen enkele uren contact met je op.

Stel hier je vraag