HSP coachtraject: Hoogsensitiviteit omarmen

Ontdek de kracht van hoogsensitiviteit en bloei

In 6 online coachsessies ontdek je wat hoogsensitiviteit voor jou inhoudt en hoe je het gaat omarmen. Je leert jezelf als hoogsensitief persoon (HSP) beter kennen.

Hoogsensitiviteit omarmen

Je weet dat je hoogsensitief bent

Wat nu?

Alles wat je gelezen of gehoord hebt over hoogsensitiviteit wijst erop dat je waarschijnlijk hoogsensitief bent. Maar je hebt geen idee wat dat voor jou inhoudt. Wat je wel weet, is dat je je vaak onbegrepen voelt. Regelmatig word je overvallen door situaties, waarvan je achteraf denkt:  ‘Waarom liet ik me zo overrompelen?’ En, ‘Waarom raakt het me zo?’

Je vermoedt dat je sensitiviteit een rol speelt in hoe je reageert op prikkels en emoties. Daarom ben je op zoek gegaan naar meer informatie en tips. Op internet stuit je op talloze zelfhulpboeken en een groot aanbod van (spirituele) coaches. Maar je ziet door de bomen het bos niet meer, waardoor je nog meer bent gaan twijfelen.

Wat je nodig heb is iemand die je inzicht geeft in je hoogsensitiviteit. Iemand die je helpt ontdekken wat het precies inhoudt en leert hoe je er beter mee kunt omgaan, zodat je je hoogsensitiviteit gaat omarmen.

 

Je wilt als hoogsensitief persoon vol vertrouwen in het leven staan en genieten van je HSP-talenten.

Toegepast psycholoog

Herken je dit?

N

Anderen vinden je geremd of afstandelijk

Als HSP kom je regelmatig situaties tegen die uitdagend zijn. Anderen kunnen je als geremd of afstandelijk beschouwen, terwijl je eigenlijk gewoon je tijd neemt om je comfortabel te voelen.

N

Je bent makkelijk afgeleid

In drukke omgevingen, zoals een kantoortuin, kun je je moeilijk concentreren en raak je snel afgeleid door alles wat er om je heen gebeurt.

N

Intens genieten

Kunst, muziek en bijzondere momenten kunnen je diep ontroeren.

N

Je bent gevoelig voor sfeer, geluid, geur en aanraking

Harde geluiden, sterke geuren en ongewenste aanrakingen brengen je gemakkelijk uit je doen. Ook ben je gevoelig voor de sfeer in je omgeving en kunt sterk reageren op negativiteit.

N

Soms word je passief genoemd

Bij vergaderingen neem je de tijd om ideeën te verwerken voordat je met jouw input komt, maar soms kan dit leiden tot het label “passief,” terwijl je gewoon zorgvuldig en bedachtzaam bent in je benadering.

N

Je bent erg empathisch

En als empathisch persoon heb je de neiging om het leed van anderen diep te voelen en word je vaak benaderd als luisterend oor voor vrienden met problemen.

 

Je bent niet alleen

Als dit herkenbaar klinkt, weet dan dat je niet alleen bent. Veel hoogsensitieve personen ervaren dit soort situaties. Gelukkig is er ondersteuning beschikbaar om jou te helpen beter met deze uitdagingen om te gaan.

Wat hoogsensitiviteit voor jou betekent

Om beter met deze situaties om te gaan, is het cruciaal om te begrijpen wat hoogsensitiviteit voor jou inhoudt. Door bewustzijn te ontwikkelen over jouw hoogsensitiviteit en ermee te leren omgaan, word je krachtig jezelf en ga je een leven leiden dat in lijn is met wie je werkelijk bent.

Hoe je optimaal omgaat met je hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit in het kort

Als hoogsensitief persoon (HSP) verwerk je informatie die via jouw zintuigen binnenkomt op een diepere, meer intense manier dan niet-hoogsensitieve personen. Hierdoor ben je in staat subtiele signalen en prikkels op te pikken die anderen waarschijnlijk niet opmerken. Hoogsensitiviteit betekent niet dat je een psychische stoornis hebt. Integendeel, het is een aangeboren temperament, waardoor je waardoor je in aanleg en set bijzondere talenten hebt.

Eén van de meest kenmerkende aspecten van het hoogsensitieve brein is de diepgaande verwerking. De binnenkomende informatie wordt in verbinding gebracht met eerdere opgeslagen informatie, gevoelens en ervaringen. Deze diepere verwerking kan er soms voor zorgen dat je iets langer nodig hebt voordat je reageert. Maar aan de andere kant leidt dit vaak tot briljante inzichten, oplossingen of ideeën. HSP’s staan bekend als ‘out of the box’ denkers. Het gevaar bestaat wel dat je soms gaat overdenken, wat kan leiden tot een passieve uitstraling.

sensitief

Omarm je hoogsensitiviteit en ontdek jouw volledige potentieel

Wat als er een manier is waarop je snel inzicht krijgt in wat hoogsensitiviteit voor jou inhoudt. Hierdoor kun je beter inspelen op situaties, gedrag en emoties. Je bent je bewust van jouw behoeften en bewaakt je grenzen, waardoor je overprikkeling effectief voorkomt.

Ontdek de kracht van jouw hoogsensitiviteit door te leren welke unieke kwaliteiten en talenten je hebt, en leer ook je valkuilen herkennen. Je zult versteld staan van de waardevolle talenten die je als HSP bezit. Leer hoe je vanuit deze talenten kunt werken, zodat je jouw volledige potentieel kunt benutten en beter kunt schitteren in het leven. Dit alles zal ertoe leiden dat je je hoogsensitiviteit volledig gaat omarmen.

Klinkt dit als wat je wilt? Dan heb ik de ideale oplossing voor jou: het online coachtraject ‘Omarm je hoogsensitiviteit’

hoogsensitiviteit omarmen

Online HSP coaching:

Ontdek en omarm jou hoogsensitieve kracht

Mijn coaching is erop gericht om jou als HSP te helpen je hoogsensitiviteit volledig te omarmen. Tijdens het HSP-coachtraject leer je:

  • Praktische vaardigheden om beter om te gaan met concrete, dagelijkse situaties als hoogsensitief persoon.
  • Specifieke oplossingen voor de uitdagingen waar je als HSP tegenaan loopt.
  • Effectieve methoden om overprikkeling te voorkomen en in balans te blijven.
  • Jouw bijzondere eigenschap te benutten, waardoor je steviger in je schoenen staat.
  • Wat jouw unieke kracht is en hoe je deze kunt versterken.
  • Hoe je beter kunt uitblinken en voluit kunt leven als hoogsensitief persoon.

Het HSP coachtraject

Het online coachtraject begint altijd met een diepte-interview om helder in beeld te brengen wat voor type HSP je bent en wat je hulpvraag is. Hiervoor maak ik gebruik van de hoogsensitiviteitsanalyse (HSA), een uitgebreide vragenlijst ontworpen door Esther Bergsma, een sociaal wetenschappelijk onderzoeker gespecialiseerd in het hoogsensitieve brein. De HSA gaat verder dan de standaard HSP-test en meet alle aspecten van hoogsensitiviteit.

Aan de hand van deze intake bepalen we de meest geschikte route voor jou, omdat het HSP coachtraject maatwerk is. We starten met zes online coachsessies van 75 minuten. Na deze sessies evalueren we het verloop van het traject. Als er behoefte is om het traject uit te breiden, kan dat per sessie.

De online sessies verlopen via video, en tussen de sessies door is er e-mailcontact voor eventuele vragen. Ook krijg je huiswerkopdrachten ter voorbereiding op de volgende sessie. Als je liever face-to-face contact hebt, laat het me dan weten, zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken. Indien de omstandigheden het toelaten, kunnen we soms wandelcoaching combineren met online sessies. 

Wil jij…

R

Beter je grenzen aan kunnen geven?

R

Je behoeften helder in beeld hebben?

R

Weten hoe je overprikkeling voorkomt?

R

Ontdekken wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn

R

Weten wat voor HSP-type je bent?

R

Je hoogsensitiviteit kunnen omarmen

R

Krachtig jezelf zijn als HSP?

dan is dit hét coachtraject voor jou

Na ontvangst van je bericht, neem ik binnen enkele uren contact met je op om de eerste afpraak  in te plannen.

HSP’s die dankzij het HSPcoaching hun hoogsensitiviteit omarmen

Wat heb ik veel over mezelf geleerd!

Ik wilde mijn kracht in sensitief zijn ontdekken en kunnen toepassen.

Eerst zijn we begonnen met inzicht krijgen in mijn basisbehoeften (voeding, beweging, rust, enz.) en daarin een balans vinden. Daarna zijn we gaan kijken naar wat er speelde en waardoor ik me niet krachtig voelde.

Door opdrachten aan de hand van actuele situaties in mijn leven heb ik inzichtelijk gekregen wat ik nodig heb én wat er al is.

Doordat ik enorm veel informatie gekregen heb kon ik letterlijk in mijn kracht gaan staan. Vanaf nu kan ik ‘krachtig vooruit’ met alles wat ik heb geleerd. Dankzij Petra heb ik een spreekwoordelijke gereedschapskist die gevuld is met allerlei afgestemde tools die ik er dagelijks bij kan pakken.

Wat ik enorm heb gewaardeerd in het traject zijn de verhelderende vragen van Petra, haar sensitiviteit, betrokkenheid, hsp-kennis, creativiteit, inlevingsvermogen, integriteit, luisterende houding, resultaatgerichtheid en directheid.

Birgit van Melis

Ik snapte niet dat ik zo enorm heftig reageerde op een conflict. Omdat ik mezelf volledig kwijt was, ging ik op zoek naar hulp. Via internet deed ik een HSP-test van Petra omdat ik al langer vermoedde dat ik hoogsensitief ben. De test bevestigde dit.

Ik wilde hulp van een psycholoog/coach die gespecialiseerd is in hoogsensitiviteit. Petra sprak me het meeste aan. Ze is toegankelijk en meteen bereikbaar. Dezelfde dag nam ze nog contact met me op. Dat vond ik fijn omdat ik in paniek was.

Petra is in haar begeleiding duidelijk, begripvol en zorgzaam. Ik ben me bewuster geworden van mijn hoogsensitiviteit en mijn manier van denken en handelen. Inmiddels weet ik hoe ik nare gedachten kan loslaten en ze om kan zetten naar positieve gedachten. Ook heeft Petra me de tools gegeven om het conflict op te lossen. Hierdoor is er een enorme last van mijn schouders is gevallen.

Het traject heb ik als heel prettig en zinvol ervaren. Petra pakte het meteen goed aan en begreep me. Haar manier van coachen heb ik als warm en fijn ervaren. Het traject heeft me erg geholpen en voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Ik voel me nu stukken beter en zou dit traject zeker aan anderen aanbevelen.

Herma Vergeer

Dit is wat je krijgt:

6 online coachsessies gericht op het omarmen van je hoogsensitiviteit

Duur: 2 maanden

Investering: 760 euro

=

Intake/ Hoogsensitiviteitsanalyse (90 min.) incl. rapport

=

5 online coachsessies van 75 min.

=

Huiswerkopdrachten

=

Tussentijds e-mailcontact voor vragen

=

Follow-up sessie (45 min.), 2 maanden na afronding

Tijdens het online coachtraject ‘Omarm je hoogsensitiviteit’ ontdek je hoe je beter in balans blijft als HSP. Daarbij heb je een keuze uit één keer per week een sessie of één keer per twee weken. Dit stemmen we af op jouw agenda.
Laat jij je nog langer belemmeren door je gevoeligheid? Of investeer je in je persoonlijke ontwikkeling, zodat je krachtig jezelf wordt als HSP.
Leer in twee maanden hoe je hoogsensitiviteit vóór jou gaat werken in plaats van dat het tegen je werkt. 

Vul het contact formulier zo uitgebreid mogelijk in. Zodra je het verstuurd heb neem ik binnen enkele uren contact met je op om de eerste afspraak in te plannen. Betaal je liever in termijnen? Geen probleem, dat bespreken we voorafgaand aan het traject.

“Leven vanuit ons volle mens-zijn, betekent leven vanuit de moeite waard zijn”

– Brené Brown –

Stel hier je vraag