Hoogsensitiviteit omarmen

Online HSP coachtraject

Ontdek in 6 sessies hoe je als HSP beter uit de verf komt en van je HSP-talenten gaat genieten.

online coaching bij hoogsensitiviteit

Je bent hoogsensitief

Wat nu?

Alles wat je gelezen of gehoord hebt over hoogsensitiviteit wijst erop dat je waarschijnlijk hoogsensitief bent, maar je hebt geen idee wat dat inhoudt. Wat je wel weet, is dat je je vaak onbegrepen voelt. Regelmatig word je overvallen door situaties, waarvan je achteraf denkt:  ‘Waarom liet ik me zo overrompelen?’ Wat maakt dat ik zo reageer?’

Vervolgens overdenk je de situatie tot in details. Het laat je niet los. Je voelt je boos, verdrietig en onzeker en snapt niet hoe anderen het doen. Zij lijken er makkelijker mee om te gaan.

Je vermoed dat dit te maken heeft met je sensitiviteit. Daarom ben je op zoek gegaan naar meer informatie en tips. Op internet vind je allerlei informatie van zelfhulpboeken tot spirituele coaches. Maar door de hoeveelheid aan informatie zie je door de bomen het bos niet meer. Wat heb je nodig? Waar moet je beginnen?

 

Je wilt eerst uitvinden wat voor type HSP je bent, zodat je inzicht krijgt in wat jij nodig hebt om je hoogsensitiviteit te kunnen omarmen en te genieten van je HSP-talenten.

Je hoogsensitiviteit omarmen

Hier loop je vaak tegen aan…

N

Anderen vinden je geremd of afstandelijk

In een groter (onbekend) gezelschap kun je wat geremd of afstandelijk overkomen. Hierdoor word je vaak verlegen genoemd of neergezet als iemand die altijd de kat uit de boom kijkt. Maar zo voelt dat niet voor jou.

N

Je bent makkelijk afgeleid door wat er om je heen gebeurt

Een kantoortuin is niets voor jou. In rumoerige ruimtes kun jij je slecht concentreren. Ook als iemand je op de vingers kijkt raak je uit je concentratie.

N

Kunst of muziek kunnen je makkelijk ontroeren

Je kunt intens genieten van bijzonder momenten, de natuur of een lekkere maaltijd, maar ook diep geraakt zijn door muziek, kunst of een film. 

N

Je bent gevoelig voor sfeer, geluid, geur en aanraking

Door een negatieve sfeer raak je makkelijk uit je doen. Je schrikt makkelijk van harde geluiden. Geuren kunnen heel indringend zijn, waardoor je er misselijk van wordt of er hoofdpijn krijgt. Kleding moet lekker zitten en niet kriebelen.

N

Soms word je passief genoemd

Tijdens een vergadering moet er plan van aanpak komen voor een nieuw project. Samen met je collega’s brainstormen jullie over de meest effectieve aanpak voor het beste resultaat. Rustig hoor je je collega’s aan. Hun opties moeten even landen voordat je met jouw ideeën komt. Maar de beslissing is al genomen. Je ziet dat het niet de beste optie is. Achteraf hoor je dat je collega’s je passief noemen. Dat frustreert.

N

Je bent erg empathisch

Het leed van anderen kan je diep raken. Je bent erg empathisch en hebt moeite met onrecht. Vrienden komen vaak bij je met problemen omdat zo goed kunt luisteren.

Herkenbaar?

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Om beter met dit soort situaties om te gaan is het handig om te begrijpen wat hoogsensitiviteit is en wat dat voor jou betekent.

 

Omgaan met je sensitiviteit

Hoogsensitiviteit in het kort

Als hoogsensitief persoon (HSP) verwerk je de informatie die binnenkomt via jouw zintuigen op een andere, diepere manier dan niet hoogsensitieve personen. Dit houdt in dat jij subtiele signalen en prikkels in jouw omgeving oppikt waar een ander niets oppikt. Door de hoeveelheid aan prikkels die binnenkomen ben je wat gevoeliger voor overprikkeling. Wat overigens niet betekent dat je een psychische stoornis hebt. In tegendeel, hoogsensitiviteit is een aangeboren temperament waardoor je in aanleg en set bijzondere talenten hebt.

Eén van de belangrijkste kenmerken van het hoogsensitieve brein is de diepgaande verwerking. De binnengekomen informatie wordt in verbinding gebracht met alle eerdere opgeslagen informatie, gevoelens en ervaringen. Doordat er meer informatie binnenkomt wat op een dieper niveau verwerkt wordt, duurt het soms wat langer voordat je reageert. Aan de andere kant zorgt dat vaak wel voor briljante inzichten, oplossingen of ideeën. HSP zijn ‘out of the box’ denkers. Anderzijds bestaat het gevaar dat je gaat overdenken, waardoor je passief over kunt komen. 

je hoogsensitiviteit omarmen

Je hoogsensitiviteit omarmen

Wat als er een manier is waarop je snel inzicht krijgt in wat hoogsensitiviteit voor jou inhoudt, zodat je beter kunt inspelen op situaties, gedrag en emoties. Je weet wat jouw behoeften zijn en bewaakt beter je grenzen, waardoor je overprikkeling voorkomt.

Doordat je je bewust bent van je hoogsensitiviteit, weet je welke kwaliteiten je hebt en ken je ook je valkuilen. Daarnaast heb je ontdekt dat je als HSP veel waardevolle talenten hebt. Ook weet je hoe vanuit je talenten kunt werken, zodat je beter uit de verf komt. Dat maakt dat je je hoogsensitiviteit gaat omarmen.

Is dat wat je wilt? Dan heb ik voor jou de ideale oplossing: het online coachtraject ‘Omarm je hoogsensitiviteit’.

hoogsensitiviteit omarmen

Online HSP coaching

Mijn coaching is erop gericht dat jij als HSP je hoogsensitiviteit gaat omarmen. Tijdens een HSP-coachtraject leer je:

  • praktische vaardigheden om beter om te gaan met concrete, dagelijkse situaties
  • om te gaan met specifieke problemen waar je als HSP tegenaan loopt
  • te voorkomen dat jij als HSP overprikkelt raakt
  • gebruik te maken van jouw bijzondere eigenschap, waardoor je steviger in je schoenen staat
  • wat jouw unieke kracht is
  • hoe je beter uit de verf komt

Het online coachtraject start altijd met een diepte-interview om helder in beeld te brengen wat voor type HSP je bent en wat je hulpvraag is. Hierbij maak ik gebruik van de hoogsensitiviteitsanalyse (HSA). Dit is een uitgebreide vragenlijst ontworpen door Esther Bergsma, sociaal wetenschappelijk onderzoeker, gespecialiseerd in het hoogsensitieve brein. Deze vragenlijst is veel uitgebreider dan de standaard HSP-test en meet meer dan alleen de prikkelgevoeligheid. Alle aspecten van hoogsensitiviteit komen aan de orde.

Aan de hand van deze intake wordt bepaald wat de meest geschikte route voor jou is. Het HSP coachtraject is maatwerk. Vervolgens starten we met vijf coachsessies van 75 min. Na deze sessies evalueren we het verloop van het traject. Indien er behoefte is om het traject uit te breiden, kan dat per sessie.

De sessies zijn online en verlopen via video. Tussen de sessies door is er e-mailcontact voor eventuele vragen. Ook krijg je huiswerkopdrachten voor de volgende sessie. Heb je liever face-to-face contact? Laat dat dan weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Soms combineer ik wandelcoaching met online sessies als de omstandigheden het toelaten.

Wil jij…

R

Beter je grenzen aan kunnen geven?

R

Je behoeften helder in beeld hebben?

R

Weten hoe je overprikkeling voorkomt?

R

Ontdekken wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn

R

Weten wat voor HSP-type je bent?

R

Je hoogsensitiviteit kunnen omarmen

R

Krachtig jezelf zijn als HSP?

dan is dit hét coachtraject voor jou

Na ontvangst van je bericht, neem ik binnen enkele uren contact met je op om de eerste afpraak  in te plannen.

Zo hebben anderen het ervaren

Wat heb ik veel over mezelf geleerd!

Ik wilde mijn kracht in sensitief zijn ontdekken en kunnen toepassen.

We zijn begonnen met inzicht krijgen in mijn basisbehoeften (voeding, beweging, rust, enz.) en daarin een balans vinden. Daarna zijn we gaan kijken naar wat er speelde en waardoor ik me niet krachtig voelde.

Door opdrachten aan de hand van actuele situaties in mijn leven heb ik inzichtelijk gekregen wat ik nodig heb én wat er al is.

Ik heb enorm veel informatie gekregen om in mijn kracht te gaan staan, letterlijk! Vanaf nu kan ik ‘krachtig vooruit’ met alles wat ik heb geleerd. Dankzij Petra heb ik een spreekwoordelijke gereedschapskist die gevuld is met allerlei afgestemde tools die ik er dagelijks bij kan pakken.

Wat ik enorm heb gewaardeerd in het traject zijn de verhelderende vragen van Petra, haar sensitiviteit, betrokkenheid, hsp-kennis, creativiteit, inlevingsvermogen, integriteit, luisterende houding, resultaatgerichtheid en directheid.

Birgit van Melis

Dit is wat je krijgt

6 online coachsessies gericht op jouw hoogsensitiviteit

=

Intake/ diepte-interview van max. 90 min

=

5 online coachsessies van 75 min.

=

Huiswerkopdrachten

=

Tussentijds e-mailcontact voor vragen

=

Follow-up sessie, 3 maanden na afronding (gratis)

Tijdens het online coachtraject ‘Omarm je hoogsensitiviteit’ ontdek je hoe je beter in balans blijft als HSP. Je kunt kiezen voor één keer per week een sessie of één keer per twee weken.
Laat jij je nog langer belemmeren door je gevoeligheid? Of investeer je in je persoonlijke ontwikkeling, zodat je krachtig jezelf wordt als HSP.
Voor 660 euro leer je in 6 coachsessies hoe je hoogsensitiviteit vóór jou gaat werken in plaats van dat het tegen je werkt. 

Vul het contact formulier zo uitgebreid mogelijk in. Zodra je het verstuurd heb neem ik binnen enkele uren contact met je op om de eerste afspraak in te plannen. Betaal je liever in termijnen? Geen probleem, dat bespreken we voorafgaand aan het traject.

Stel hier je vraag